October 23 2018 11:26:39
Меню
· Начало
· Статии
· Файлове
· ЧЗВ
· Форум
· Връзки
· Категории новини
· За контакти
· Фото галерия
· Търсене
На линия
· Гости на линия: 3

· Регистрирани на линия: 0

· Общо регистрирани: 160
· Най новите членове: megasmart
Последни статии
· Нов иновационен прод...
· Георги Дюлгеров от „...
· ARC-Antifrictional r...
· МОТОГАРД-УМ2010
· Ивана - номер едно и...
Изпратете дарение !
Изпратете дарение за сайта .
Въведете сума:
¤

Защо да даря?
РЕКЛАМА
Българин ще пробва да подобри световен рекорд на Гинес
Игри
Българин от гр.Пловдив ще пробва да подобри световен рекорд на Гинес.

Рекорда който ще пробва да подобри пловдивчанина е "Най дълго играене на First Person Shooter (FPS)" и в момента се държи от двама канадци. Рекорда който те успяха да постигнат е 120 часа и 7 минути игра (5 дни и 7 минути).


Рекорда е постигнат на 17 март 2012 година (от 12 до 17март) и до момента никой друг не е успял да го подобри.

Нашия сънародник ще се опита да подобри рекорда и да постигне поне 130 часа игра. Всеки желаещ може да гледа на живо на следния адрес http://www.twitch.tv/existenz55 подобряването на рекорда.

За да е официален рекорда, се подават документи и след около 5-6 седмици се одобрява или не молбата за опит за нов рекорд.

Самия рекорд трябва да се запише, фотографира и да се наблюдава от поне 2-ма човека на смени през цялoто време.

На всеки час игра се полагат 10 минути почивка (за тоалетна, баня или спане). Ако почивката не се ползва на момента, тя се натрупва. По този начин, ако нашия представител играе в продължение на 24 часа, ще получи 4 часа почивка в които да може да релаксира. Позволява се да се яде и пие пред компютъра, стига да не се прекъсва играта за повече от 10 секунди.

Кога ще се осъществи опита за нов световен рекорд за момента не е ясен.

Нека пожелаем успех на нашия сънародник и нека прослави името на нашата държава.
Нова технология генерира енергия чрез изкуствено торнадо
Новини от светаИновативно устройство, което генерира енергия чрез създаването на контролирано торнадо, спечели финансиране, достатъчно за да бъде създаден прототип. То се нарича Atmospheric Vortex Engine (AVE) и е разработено от канадския инженер Луис Мишод.

Целта на проекта е да бъде създаден източник на чиста и евтина енергия по нетрадиционен начин. Всяко едно торнадо има огромна енергия и екипът на Мишод си е поставил за цел да контролира и експлоатира тази енергия.

Това вече е възможно, тъй като компанията Breakout Labs ще финансира създаването на прототип. Проектът ще бъде осъществен в партньорство с Lambton College. AVE представлява устройство, което завърта въздух под ниско налягане, затоплен от слънчевите лъчи, под определен ъгъл. Идеята е, че по този начин ще бъде създадено своеобразно изкуствено торнадо, което след това ще може да задвижи многобройни турбини, за генериране на електричество.
Windows 8: "безплатният обяд" приключва на 15 януари
СофтуерНезависимо че официалните доставки на търговската версия на Windows 8 започнаха преди два месеца, много собственици на персонални компютри продължават да използват пробни версии на операционната система, изтеглени безплатно от Windows Store.

Броени дни преди края на календарната година компанията Microsoft съобщи, че в нощта на 15 срещу 16 януари 2013 г. всички пробни версии на Windows 8 ще престанат да функционират пълноценно и ще рестартират компютъра на всеки няколко минути, докато операционната система не бъде премахната или докато не бъде активиран комерсиален лиценз. Потребителите ще започнат да получават предупреждения за скорошното изтичане на срока на безплатното използване още на 1 януари 2013 година.

Заедно с Windows ще престанат да работят и приложенията, изтеглени от Windows Store по време на използването на демо-версията на операционната система. След закупуването на лиценз работоспособността на приложенията ще може да бъде възстановена, като при това се запазят всички създадени по-рано потребителски настройки.

Ще припомним, че компанията Microsoft предостави новата си платформа Windows 8 за безплатно изтегляне и тестване през септември 2011 година. Оттогава бяха пуснати три пробни версии на операционната система - една за разработчици, една тестова версия за потребители и един т.нар. Pre-Release.


Yahoo напусна Южна Корея
МрежатаСлед 15 години на южнокорейския пазар, тези дни Yahoo завърши дълго подготвяното си напускане на Южна Корея. Корейската информационна агенция Yonhap съобщава също така, че това е първата азиатска държава, която компанията напуска.

В началото на декември от Yahoo обявиха, че планират затварянето на своя уеб портал за Южна Корея до края на настоящата година. Малко след това на страницата на портала се появи и съобщение към потребителите на сайта, че той ще прекрати съществуването си на 31-ви декември.

Причините за затварянето на южнокорейския клон на компанията бяха обявени през октомври от изпълнителния директор на Yahoo Мариса Мейър, като тя обясни, че мярката се взема с оглед на това, че интернет гигантът ще фокусира усилията си занапред върху "по-силни пазари". Още тогава беше започнало и мащабното съкращаване на служители на Yahoo Южна Корея. В изявление за пресата Мейър съобщи, че решението е част от усилията на компанията да реорганизира операциите си и да фокусира своите усилия над изграждането на един по-силен глобален бизнес, който ще гони дългосрочни цели и печалби.
Yonhap припомня също така, че Yahoo изостава сериозно от южнокорейските компании, предлагащи уеб портали NHN и Daum Communications, като корейците, ползващи търсачката на Yahoo съставляват едва 1% от всички корейски потребители на Интернет.

С този си ход Yahoo продължават затварянето на не толкова успешни свои услуги, които компанията предоставя в Азия. По-рано този месец, компанията затвори музикалната услуга, която предлага в Китай.

Освен това, Yahoo не са и първата компания, която се оттегля след "поражение" в битката за влияние с местните компании. Други компании, които не издържаха на конкуренцията на южнокорейските си конкуренти са HTC и Motorola, които не успяха да се преборят с конкуренцията на Samsung и LG.


БАККО: bTV Media Group отказа преговори и едностранно прекрати договори
МрежатаbТV Media Group отказа преговори с кабелни оператори, след като едностранно прекрати договорите им, се казва в съобщението до медиите на Българската асоциация на кабелните комуникационни оператори.

Абонатите на потърпевшите предприятия може да останат без програмите на групата още в началото на 2013 г заради прилагана дискриминационна политика.

След като прекрати едностранно договорите на част от кабелни оператори от цялата страна, БТВ медия груп отказа да преговаря с тях за новите условия за излъчване на програмите на медията, съобщават от Българската асоциация на кабелните комуникационни оператори /БАККО/.

Членове на Асоциацията са информирали управителния съвет за случаи, в които прекратени договори не могат да бъдат подновени заради отказ от преговори в последните предпразнични дни. Отказите се извършват в последните работни дни между Коледа и Нова Година, когато групата водеше усилени преговори с големите сателитни и други национални комуникационни оператори. Ето защо, от БАККО считат подхода за изключително дискриминационен, тъй като с отказа си да преговаря с всички кабелните оператори БТВ медия груп поставя преки конкуренти в крайно неравностойно положение.

БАККО е обезпокоена и от излъчваните по всички канали на групата чести съобщения, които директно насочват зрителите от едни оператори към други техни конкуренти, което преминава всички граници на законосъобразно поведение.

Причиненото на зрителите неудобство и отсъствието на програмите на БТВ от екраните веднага след Нова година, ще се дължи единствено на отказа на БТВ да преговаря с всички кабелните оператори, за да могат законосъобразно да предоставят на своите абонати тези телевизионни програми. Предприятията, които не успеят да постигнат споразумение ще бъдат принудени да спрат, тъй като рискуват да нарушат Закона за радиото и телевизията /ЗРТ/ и Закона за авторското право и сродните му права /ЗАСП/.

В случай, че прилаганата дискриминационна политика продължи, БАККО обмисля да подаде сигнал в Комисията за защита на конкуренцията отн
Да загърбим лошото!
Новини от БългарияСкъпи сънародници,

Изтичат последните минути на настоящата година. Заобиколени от най-близките си хора, правим равносметка на отминалото, споделяме планове и мечти.

Сигурен съм, че всички ние бихме искали Новата година да умножи доброто и да загърби лошото. А лошото не ни подмина. Наводнения, земетресение и терористичен атентат белязаха изминалата година. Вярвам, че трудностите ни направиха по-силни и по-сплотени като народ.

На това ни учеше и патриарх Максим, с когото се простихме, каза президентът Росен Плевнелиев в първото си обръщение към нацията като държавен глава.

Светът е в криза вече пета година, но нашите доходи и просперитет зависят най-вече от това какво произвеждаме, как използваме ресурсите, колко сме ефективни като нация. Не трябва да чакаме да свърши кризата или на поредните избори да ни обещаят всичко, а да запретнем ръкави и да си подредим държавата и собствения живот. Ден по ден, заедно и в правилната посока! Защото всички ние искаме да живеем достойно в една уютна и модерна България.

Това може да се постигне само със съвместните усилия на милиони българи, които гледат в една посока и споделят общи ценности. Всеки от нас може да допринесе за една по-добра България през 2013 г. Не е трудно, изисква се воля и зависи от всички нас.

Всеки родител може да даде любов, възпитание и морал на своето дете. От всеки един от нас зависи да има гражданска позиция и да я защитава.

Пред нас е първият референдум в демократичната история на България, както и предстоящите парламентарни избори.

Нека през 2013 г. бъдем по-активни и отстояваме своето право на справедливост и солидарност. Това ще засили гражданския контрол върху дейността на политиците, защото демокрацията е свобода, но и отговорност.

Да коригираме лошото, но да има приемственост и надграждане за доброто, защото не сме толкова богати, че винаги да започваме от начало. Да излезем от носталгията по отминали времена и да изработим сами своето самочувствие на достоен народ в XXI в. Защото светът се развива и никой не ни чака.

Днес ние не се състезаваме със себе си или на Балканите, а в един бързо променящ се и много конкурентен свят.

България е една от най-старите държави в Европа, страна с древна култура, богата история, неповторима природа. Това ни задължава да се държим като европейци и да добавяме стойност и сила в нашето общо европейско семейство.

Вярвам, че бъдещето принадлежи на образованите, на предприемчивите и на тези общества, които изграждат държави, базирани на работещи институции и споделени ценности, а не на очакването, че някой друг ще ни реши проблемите. Общества, основани на доверие между хората, в които се помага на тези в нужда, но и се създават възможности за всеки да успее.

Нека бъдем трудолюбиви и честни в ежедневието си, да загърбим лошото и самосъжалението, да търсим смисъла и позитивното. Да отглеждаме нашите деца като мислещи, уверени, толерантни и добри хора, които са любопитни и амбициозни да опитват. Да им обясним, че парите не са цел, а средство за човешко развитие и достоен живот. В каквито ценности възпитаваме младите, такава държава ще получим.

Децата на България ни дадоха много поводи да вярваме в бъдещето и да се гордеем с тях. И тази година те покориха световни върхове, спечелиха много награди и доказаха, че са талантливи, знаещи и можещи, готови да се справят с предизвикателствата.

Моята надежда идва и от примера, който ни даде 15-годишният Марио от Белоградчик, който докосна сърцата на хиляди българи, помагайки на дете в беда. Гордеем се с Петър Петров, който помогна за спасяването на над 500 човека в потъващия "Коста Конкордия". Прекланяме се пред Пламен Петков, който се жертва, за да спаси давещо се дете в Англия. Помним и героите от Синеморец, които спасиха живот, но загубиха своя.

Тези примери ми дават вярата, че в новата 2013 г. ще влезем по-единни като народ и по-съпричастни един към друг.

Искам да се обърна и към тези от вас, които са извън България - вярвам, че всички заедно работим за успеха и доброто име на Родината.

Където и да сте по света, знайте, че има място, където ви обичат и чакат: у дома. На всички вас и на българските военни, които са на мисии по света, разделени от близките си хора, пожелавам здраве, щастие и късмет.
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА !
Забавни и смешни истории ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! ЕКИПА НА САЙТА ВИ ЖЕЛАЕ ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ, МНОГО ЩАСТЛИВИ И МНОГО УСМИХНАТИ ПРЕЗ 2013 ГОДИНА!
Дани Каназирева отново с нагло и неадекватно изказване
Авто-Мото НовиниОбщинската съветничка и бивш кандидат за кмет на града ни Дани Каназирева отново се изказа изключително нагло при акция на "Густо ми е, Велков" в репортаж за "Господари на ефира". Илиян Велков разпитваше общински съветници, нарушили Закона за движение по пътищата и влезли в улица "Филип Македонски" въпреки забраняващият това знак, за да си спестят около 100 метра, преминавайки по съседната улица, където няма такова ограничение. Дани Каназирева обаче първоначално твърдеше, че не е направила никакво нарушение. В последствие, след като й бяха показани снимки как тя с луксозния си черен джип Мерцедес навлиза в улицата точно покрай забранителния знак, смени репликата с "Вярвайте ми, нямам нито 1 акт. Можете да го проверите". Тази неадекватна реплика предизвика "отговор" от "Господарите": "А колко много трябваше да имате. Само ние сме Ви хващали 3 пъти в нарушение." Ако беше останала само с тази си реплика ... нямаше да е нищо по-различно от предишни нейни изказвания, с които е будила смут и недоумение. Тя обаче продължи: "Аз не идвам за удоволствие тук, идвам по работа. Ние не идваме по желание на работа", на което от "Господари на ефира" логично допълниха "Ама по желание се кандидатирахте. Ние пък недоумяваме какво общо има това със спазване на Закона за движение по пъти

щата и с какво удължаването на пътя им със стотина метра ще им попречи да си свършат работата като Общински съветници така, както сме принудени да го правим всички ние, обикновените граждани, без "по-специален" статут и луксозни джипове.

Другият сериозно провинил се отново бе от партията на Дани Каназирева и отново с черен луксозен джип, но този път Порше Кайен - Владимир Кисьов бе значително по-умерен в изказването си като цяло, но на репликата на Велков "Ще Ви покажем по телевизията, нали знаете", той брутално отговори с "Не бива, не бива".Европейската Комисия откри публична бета на портал за отворени данни
Новини от светаДобри новини за любителите на отворените данни в Европейския съюз и не само. Европейската комисия без много шум, в нощта на Бъдни вечер, е отворила публичната бета на новия си портал за отворени данни.

За протокола: отворените данни (open data) e обща информация, която може да бъде използвана безплатно, повторно и разпространявана от всекиго. Тази информация може да включва географски, статистически, метеорологични, информация от изследователски проекти, които са с обществено финансиране и дори дигитализирани книги от библиотеките.

Европейската комисия не иска много хора да научават за портала, защото през януари 2013-а година ще има официално откриване на портала. Въпреки това на портала има достатъчно информация и сега - повече от 5800 набори от данни.

“Порталът е създаден за повече прозрачност, за по-отворен парламент и за повече иновации. Порталът за информация на ЕК предоставя достъп до отворена обществена информация. Той също предоставя и информация за други институции на ЕС, офиси и агенции”, гласи съобщение на сайта.

Този портал е резултат от стратегията за отворена информация на ЕК, която беше обявена през месец декември миналата година и която се очаква да донесе 40 милиарда евро в ЕС. Проектът е подобен на американския Data.gov.

В момента на сайта има 5811 документа. Разбира се най-голям дял (5634) са от Евростат, статистическия орган на ЕС. Обществената информация може да бъде свалена от всеки.


МС пусна инфолиста за референдума
Новини от БългарияМинистерски съвет разпространи (странно защо чрез офиса на бургаския областен пресцентър) приетия на 12 декември Информационен лист за предстоящия референдум.

В него накратко и схематично се описва какво предстои, как ще бъде проведено, както и е посочен въпросът, на който гражданите трябва да отговорят.

Припомняме, вчера от централата на БСП разпространиха остър протест на Инициативния комитет за провеждане на референдума по повод информационния лист.

Според социалистите Министерски съвет е използвал единствено мотивите на 76 народни представители от ГЕРБ и напълно е пренебрегнал мотивите за провеждане на национален референдум, подкрепени от 770 000 български граждани.

По този начин кабинетът пряко нарушава закона и ограничава правото на българските граждани на достъп до информация, изтъкват от Позитано.

Некоректно е според тях в Информационния лист да се съдържат мотиви от правителствен документ, какъвто е „Енергийна стратегия на Република България до 2020 година".

За пореден път изпълнителната власт използва механизмите на държавата за провеждане на незаконосъобразна антиагитация, твърдят от БСП.

Междувременно от Столична община доста авансово припомниха, че за осигуряване на условия за нормалното и спокойно протичане на изборния ден при провеждане на Националния референдум се забранява продажбата и сервирането на алкохолни напитки в търговските обекти и в заведенията за обществено хранене на територията на Столичната община за времето от 6.00 ч до 20.00 ч на 27 януари.

Забраната не се отнася за обществени заведения, в които ще се провеждат семейни и обредни ритуали сватби, кръщенета и тъжни обреди, както и за продажба на алкохолни напитки на едро и продажба на бира, уточняват още от общината.
Китай прие по-строги закони относно контрола в Интернет Вижте повече
МрежатаКитай одобри закони, които затягат контрола в Интернет още повече. Законно става изтриването на постове и страници, които съдържат “нелегална” информация. Задължени ще бъдат доставчиците на Интернет да предават такава информация на властите.

Новите регулации, които бяха обявени от официалната новинарска агенция Xinhua, също изискват Интернет потребителите да се регистрират с истинските си имена.

Китайските власти и компаниите като Sina Corp отдавна цензурират информация в мрежата, но това вече ще става напълно законно. Цензурата в Китай е нещо нормално, особено по политическите теми, политическия елит, а сайтове като Facebook, Twitter и YouTube са блокирани.

По-рано тази година правителството започна да задължава използването на истинските имена в микроблогинг платформата Weibo. Новите правила бяха бързо осъдени от потребителите.

“Сега те превземат Weibo и ще могат да записват и докладват всичко. Това ли е свободата на словото, което ни е обещано в конституцията?” е едно от многото оплаквания от различни потребители.

Според правителството затягането на контрола в Интернет е нужно за да се предотвратят злонамерените и анонимните обвинения онлайн, разпространението на порнография и паника породена от неверни слухове. Според китайското правителство в много други страни има подобни правила.


Вход
Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.
Анкета за потребителите
Ще отворят ли врати MtGox ?

Трябва да влезете за да гласувате.
ЧАТ
Трябва да влезате за да пуснете съобщение.

01/01/2013 09:08
честита нова година.Бъдете живи и здрави и много щастливи Smile

28/03/2012 22:18
Протектори за вашия телефон на изключителни цени можете да закупите от тук http://kupi-podar...cP
ath=49_2

14/12/2010 00:57
Скоро ще можете да публикувате обявата си в http://obqvi.publ.
..

04/12/2010 06:54
Новия хостинг е факт!Страницата се зарежда доста по-добре от преди! Работи перфектно като скорост. Pfft

21/11/2010 23:09
Ами пишете повече новини Smile . Май само аз , доктора и админа пускат новини .

20/11/2010 19:58
Много добър сайт, мисля че ако се почне по-сериозно може да се нареди до ВЕСТИ.БГ .. Успехи на уважавания от мен г-н Админ Smile

09/08/2010 11:31
Въведохме нова категория "Новини" за хората които искат да си пуснат БЕЗПЛАТНО обявите за продаване на стоки/услуги

02/08/2010 11:21
Много як сайт. Продължавайте с добрата работа
РЕКЛАМА
Страницата се зареди за 0.04 секунди 3,970,019 уникални посещения