October 23 2018 12:07:51
Меню
· Начало
· Статии
· Файлове
· ЧЗВ
· Форум
· Връзки
· Категории новини
· За контакти
· Фото галерия
· Търсене
На линия
· Гости на линия: 1

· Регистрирани на линия: 0

· Общо регистрирани: 160
· Най новите членове: megasmart
Последни статии
· Нов иновационен прод...
· Георги Дюлгеров от „...
· ARC-Antifrictional r...
· МОТОГАРД-УМ2010
· Ивана - номер едно и...
Изпратете дарение !
Изпратете дарение за сайта .
Въведете сума:
¤

Защо да даря?
РЕКЛАМА
Анонимните блокираха сайта на ПИБ
Хакери

Anonymous Bulgaria си набелязаха нова цел - този път блокираха сайта на Първа инвестиционна банка (ПИБ).

Малко след 13 часа сайтът на банката - fibank.bg, спря да се зарежда, а при опит да се отвори страницата, излиза съобщение, че има грешка, пише inews.bg.

На страницата им във Facebook пък има следното съобщение:

"Здравейте ние сме Анонимните, ние ви слушаме ние ви виждаме. Надяваме се, че сте разбрали за нашите атаки над така наречените "Министерства на България", искаме да разберете, че ние не правим това просто за забавление.

Повечето от вас сигурно ни смятат за група нехайни хлапета, които просто се забавляват като блокират определени сайтове. Искаме да осъзнаете, че нашите атаки няма да спрат, може би някой ще кажат, че по този начин нищо няма да постигнем, но така ние изразяваме недоволството си към този вид управление.

Хора!-трябва да разберете, че докато всички не се противопоставим няма да се подобри положението в страната.Трябва веднъж и за винаги да се противопоставим.

Дори и да останем малко ние ще продължим с нашите атаки, ние не се страхуваме. Може би повечето от вас си казват: Но защо са с маски? По-добре с маски, отколкото да седим и да гледаме безучастно как държавата, в която живеем се разпада. Нека всички да се изправим, за да може гласът ни най-после да бъде чут!

"Ние сме Анонимните"

"Ние сме Легион"

"Ние не забравяме"

"Ние не прощаваме"

Очаквайте ни!"

Това е поредната атака на хакерите, които преди дни хакнаха сайта на Министерството на здравеопазването.

Преди това те изразиха своя протест и срещу Министерството на финансите, чийто сайт бе блокиран за кратко.


Създадоха нов стандарт, застрашаващ свободното разпространение на информация в интернет
Новини от света Международният съюз по далекосъобщения, който напоселдък е арена на борби между различни държави относно бъдещата регулация на интернет, прие междувременно един доста спорен документ, който може да затрудни свободното разпространение на информация в мрежата.

Става въпрос за налагането на новия телекомуникационен стандарт Deep Packet Inspection (DPI), предназначен за по-задълбочен анализ на пакетните данни в компютърните мрежи. Той позволява да се откриват и блокират вируси, да се филтрира информация, която не удовлетворява предварително зададените критерии и др.С помощта на DPI ще е възможно например да се събира подробна статистика за връзките на всеки потребител, както и да се определя кое приложение генерира или получава данни.

До този момент против документа, наречен Y 2770, се е обявила Германия, според чиито представители новата стандартизация може да доведе до увеличаване на цензурата в интернет. Протоколът ще позволява също забавянето на работата на дадени ресурси, блокирането на достъпа до определено съдържание и много други мерки, които биха се харесали например на тоталитарните правителства или на компаниите от звукозаписната и филмова индустрия.Разкриха шокираща информация за кражби и вандализъм в магазините на Apple
ТелефониВ Gizmodo излезе материал, който разкрива потресаваща информация за това, което става в официалните магазини на Apple по света. Оказва се, че зад лъскавата фасада на обектите се крият шокиращи неща като преднамерено повреждане на скъпи стоки, кражби, сексуално насилие, продажба на наркотици и измами.

Публикувани са десетки извадки от писма и много снимки, които изкарват на бял свят доста нелицеприятни факти. Техен източник са бивши и настоящи служители, работещи в магазини на Apple.

Оказва се, че на някои места високотехнологичните продукти са повреждани нарочно още в складовете на магазините. Това е ставало със знанието на мениджърите, управляващи търговските обекти, които или не са се интересували особено какво става, или са участвали активно в нарушенията.

Служителите неправомерно подменяли старите си телефони с нови от склада и използвали ваучери за намаление без да имат право на това. Самите магазини пък под повърхността си били нещо като оставен без контрол поправителен дом.

В едно писмо до Gizmodo се споменава и за системна кражба на лични файлове, съдържащи инкриминираща информация от устройства, оставени от клиенти за поправка или ъпгрейд.

Ако изнесената информация е вярна тя ще развенчае митовете за перфектността и коректността, на които разчита Apple, за да продава устройствата си.
Мъж краде ток от съседка в "Тракия"
Новини от БългарияМъж, незаконно присъединил се към електрическата мрежа на своя съседка, бе заловен вчера в Пловдив. След получен сигнал в Пето РУП полицаи и служители на енергоразпределителното дружество EVN извършили проверка в жилищен блок в ж.р. "Тракия".

При нея е установено, че Г.Б. / 41 г./ нерегламентирано е прикачил електрическата мрежа на дома си към мрежата на друго жилище в същия вход. Пловдивчанинът е задържан в ареста за 24 часа.
Microsoft ще пусне безплатна версия на Windows?
СофтуерСпоред “запознати с плановете на Microsoft източници”, корпорацията вече завършва изданието Windows Blue, което трябва да се появи към средата на 2013 г. и да се предлага “евтино или дори безплатно” – макар и само като ъпдейт с промени в противоречивите елементи на Windows 8 интерфейса.

Въпреки че от официалния пазарен дебют на Windows 8 мина едва месец, вече започнаха да се появяват сведения за следващите ОС разработки на Microsoft. И, макар да звучи малко като виц, източниците на най-пресния циркулиращ в Мрежата слух се кълнат, че корпорацията работи по създаването на първата своя операционна система, която може да се предлага безплатно. Поне това твърдят "източници, запознати с плановете на Microsoft", цитирани от изданието The Verge, според което компанията вече е на финалния етап в разработката на издание, наречено Windows Blue. То трябва да се появи към средата на 2013 г. и да предложи на потребителите значителни промени в потребителския интерфейс, които ще елиминират не дотам радушно приеманите характеристики на сегашния UI в Windows 8. С новото издание ще бъде пуснат и актуализиран Windows SDK пакет, с който Microsoft ще стимулира разработчиците да създават приложения за Windows Blue, не толкова за Windows 8.

Най-изненадващото в цитираната информация обаче е това, че софтуерният гигант възнамерява да предлага Windows Blue като "много евтина или даже безплатна" операционна система само и само да убедят потребителите да минат към новата ОС платформа. Според слуховете, обаче Windows Blue няма да се предлага като "самостоятелна" операционна система, а само като ъпдейт, т.е. потребителите ще трябва да имат легално копие на по-стара Windows, за да могат да направят ъпгрейда към "синьото" издание.
Sony преустановява производството на касетофони от догодина
ПотребителиЗа съвременния потребител касетофоните отдавна изглеждат като анахронизъм или спомен от близкото минало. Въпреки това компанията Sony и до днес продължава да произвежда такива устройства, които продава дори на вътрешния пазар на Япония. Очевидно обаче търсенето им вече е намаляло дотолкова, че ръководството на Sony е взело решение да прекрати тяхното производство от началото на 2013 година.

Както отбелязва ресурсът Akihabara News, скоро касетофоните ще се превърнат в колекционерска рядкост.

Припомняме, че в Япония последната партида преносими касетни плейъри Walkman бе произведена през 2010 година. Производството на този вид устройства се запази в някои заводи на компанията извън пределите на страната. Те се продаваха в неголеми обеми по целия свят. Първият касетофон с продуктовото обозначение TPS-L2 постъпи в продажба през 1979 година.
ЛАДА става собственост на Рено-Нисан
Авто-Мото НовиниПодписването за договора за продажбата на контролния пакет акции на най-големия руски автомобилен производител - "АвтоВАЗ" на алианса Renault-Nissan се планира за 12 декември, съобщава РИА Новости.

Базиранaта във Франция автомобилна компания Renault и японският производител Nissan са партнират за придобиването на ефективен контрол върху руския автомобилен концерн ОАА „АвтоВАЗ", създал емблематичната марка „Лада".

Сделката за навлизане на руския пазар от страна на френската и японската компании се договори през май тази година. Според споразумението Ranault-Nissan и държавната корпорация "Ростехнологии" трябва да създадат съвместно предприятие и в него да апортират притежаваните от тях към момента дялове - 25% за Ranault-Nissan и 29,98% на "Ростехнологии".

До 2014 г. създаденото съвместно предприятие ще придобие целия пакет акции на руския автомобилен концерн, принадлежащ на инвестиционната банка "Тройке Диалог" - 20,5 на сто. Така контролираният от френско-японския алианс пакет ще нарасне до 67 на сто.

Според споразумението Renault ще инвестира в съвместното предприятие 300 млн. долара, а Nissan - 450 млн. долара.

Към момента Renault държи 43,3 на сто от книжата на японския производител на автомобили, а Nissan притежава 15 на сто от акциите на френската компания.

На фона на увеличаващата се в страната средна класа международните автомобилни концерни се опитват да разширят влиянието си на руския пазар.

Честит празник, студенти!
Образование и наука

Студентският празник датира още от 1903 г., когато се е чествал 15-годишният юбилей на Софийския университет. От 1994 г. 8 декември става празник на всички студенти в България.

Така днес студентите празнуват своя празник за 109-и път.

През 1897 г. министърът на просвещението проф. Иван Шишманов поставя въпроса първото висше училище в България да има "по-особен, свой празник". През 1902 г. Академичният съвет на Софийския университет решава това да е денят на просветителя Свети Климент Охридски - 25 ноември. По нов стил това е 8 декември. Министерството се съгласява и студентите го отбелязват за първи път през 1903 г.

Празнуването е отменено след 1944 г. и е заменено със 17 ноември, когато е Международният ден на студентската солидарност. През 1962 г. празникът на Софийски университет на 8 декември отново е възстановен.

На заседание на Съвета на ректорите на 28 октомври 1994 г. е взето решение 8 декември да бъде неучебен ден и празник на всички български студенти. Така празникът започва да се чества в цялата страна. Преди това Софийският университет решава да отдели патронния си празник от общия празник на 8 декември и определя 25 ноември за свой официален празник.

Софийският университет, станал причина за честването на сегашния студентски празник, е основан на 1 октомври 1888 г. Създаден е по инициатива на Иван Шишманов и Емануил Иванов като Висш педагогически курс при класическата гимназия с историко-филологическо отделение. Със закон от 1 януари 1889 г. курсът се превръща във висше училище с допълнителни отделения (факултети).

За осигуряване на транспортно обслужване на Студентски град във връзка със студентския празник "Център за градска мобилност" в столицата ще осигури нощно движение по автобусни линии номер 94 и 280 от 00.00 часа до 5.00 часа на 8 срещу 9 декември 2012 г.

Служители на главните дирекции „Национална полиция", „Пожарна безопасност и защита на населението", столичната и областните дирекции на МВР предприемат необходимите мерки за обезпечаването на обществения ред и сигурността на гражданите по време на студентския празник.

Те ще осигурят постоянно присъствие около обектите и в местата, където предстоят увеселения. Акцент в дейността на полицията е осигуряване на безопасността на движението. Ще се извършват проверки и ще се осъществява контрол на водачи на МПС, употребили алкохол, неправоспособни водачи и управляващи технически неизправни МПС.

Особено внимание ще бдъе обърнато върху контрола при пренасянето, законната употреба и съхранението на пиротехнически средства, огнестрелно оръжие, боеприпаси, взривни вещества.
Италианската полиция влезе в офисите на "Фейсбук"
Новини от светаИталианската полиция влезе в офисите на "Фейсбук" в Милано заради възможно нарушаване на данъчното законодателство.

"Фейсбук Италия" е базирана в Милано и е свързана с "Фейсбук интернешънъл" и "Фейсбук Ирландия". По повод обиските компанията излезе със следното изявление: "Плащаме данъци в Италия и приемаме извънредно сериозно задълженията си според италианското данъчно законодателство".

Според официалните документи капиталът на "Фейсбук Италия" е едва 10 000 евро, а служителите й са едва 11 на брой. Така компанията плаща много ниски данъци и това очевидно е усъмнило италианските власти. За 2011 г. компанията е декларирала оборот от 2 млн. евро, дошли предимно от реклами.

Италианските данъчни власти са почти сигурни, че "Фейсбук Италия" печели всъщност много повече. Разследване срещу "Гугъл Италия" показа, че компанията не е декларирала приходи от 240 млн. евро и съответно не е платила ДДС в размер на 96 млн.
EUROGRABER и начина му на работа
Hackers / EN VERSION / Ето как хакери успяха да откраднат над 36 милиона незабелязано в продължение на седмици.
При тази атака е използвана атака над няколко устройства за да могат да се откраднат над 36 милиона Евро от над 30 000 клиенти на банки от цяла ЕВРОПА. Атаката е започнала в Италия, но скоро се е разпространила над 10 000 заразени клиенти от Германия, Испания и Холандия са докладвали, че имат неразрешени преводи от своите сметки.
Атаката е открита първо от Versafe и Check Point Software Technologies които са и дали името "EUROGRABBER" заради това, че е изцяло насочена към Европейския съюз.
Еurograbber използва нов вариант на добре известния и успешен ZITMO (известен още като Zeus In The Mobile Trojan). За момента атаката е изцяло насочена към Европейски банки, но не се изисква голяма модификация за да засегне и банки извън Евро Зоната.


Атаката на няколко нива и устройства заразява първо компютъра на жертвата а след това и мобилното устройство, което се ползва за потвърждение на транзакциите направени от компютъра. След заразяване на компютъра на жертвата, всички сесии с банката са наблюдавани от вируса и манипулирани за да се избере момента когато вируса ще се опита да зарази и мобилното устройство на жертвата. Преди банките имаха само потребителско име и парола, но много скоро се оказа, че този метод за защита не е ефективен (кейлогъри, троянци и т.н.). Затова много от банките въведоха SMS потвърждение след всяка направена транзакция (TAN - Transaction Authentication Number). Едва след като потвърдите транзакцията, въвеждайки еднократния ПИН който получите като смс, транзакцията ще се осъществи. Това е добра защита, защото за да ви източат парите от сметката, хакерите ще имат нужда от достъп до вашия мобилен телефон. За съжаление с напредването на смартфоните, това се оказа доста лесна работа за хакерите. Над 80% от потребителите ползват смартфони на Andoid, BlackBerry или NOKIA. Телефоните на Apple, не могат за момента да бъдат атакувани, защото сама ОС на iPhone-ите не позволява инсталиране на допълнителен софтуер (освен ако не е свален от iTunes).
Интересното в мисленето на хакерите е, че не изтеглят всички налични суми в сметките, а само процент от наличната сума и то при всяко логване на жертвата. По този начин, те са теглили на транзакция от 500 до 250 000 евро от сметките на нищо неподозиращите жертви.
Цялата атака започва с писмо до нищо неподозиращата жертва с линк. Отворите ли линка се заразявате с ZEUS. Освен по пощата, можете да получите линка от приятели в Skype, Facebook, MSN или друг сайт/чат клиент. След като отворите линка, се заразявате и вируса започва да следи какви сайтове отваряте. Не се извършват никакви други действия, които да го издадат за момента. В момента в който решите да отворите сайта на банката ви, вируса се активира и започва да записва вашите логин данни. Ако осъществите успешно логване в сайта, се активизира друга част от вируса, която инжектира Java Script в вашия браузер. Java Script-а отваря Pop UP прозорец в който ви се съобщава (на език спрямо държавата от която се логвате), че има наличен ъпдейт от банката за защита на вашата сметка.


Изисква се от вас да изберете какъв телефон имате и да напишите номера си. Веднага след като направите това, ви се изпраща смс с линк към ZEUSM, на базата на това какъв е вашия телефон.


Отворите ли линка, се заразявате с ZEUSM и вашия телефон става подвластен на хакерите. Отделно освен, че се заразявате изкача съобщение в което има ПИН код за потвърждение на инсталацията.Този ПИН код въвеждате в POP up-а на сайта на банката и по този начин потвърждавате, че успешно сте заразили и телефона си. От тук нататък при всяко ваше логване в банката, вируса прави превод към мулето на хакерите и потвърждава SMS пин кодът, като прихваща смс-а преди вие да сте го видели.

По този начин няма как да разберете, че сте направили превод, докато не видите извлечение от банката си и не разберете, че липсват пари.
Ето как изглежда командния център:

Ето част от транзакциите в контрол центъра:

Запазва се сумата на превода, датата и от коя заразена жертва е пратен.
Verizon разработва приставка за телевизори, която ви "наблюдава"
ХардуерЗа никого не е тайна, че големите интернет-компании като Google и Facebook следят с всички възможни средства действията на потребителите в интернет. Те знаят какви страници посещаваме и какви заявки за търсене въвеждаме. Разбира се, това не е особено приятно, тъй като нарушава личното ни пространство, но се отнася само до "виртуалната" част от нашето ежедневие, а именно активността ни в глобалната мрежа. Компанията Verizon обаче възнамерява да прехвърли тези практики и в реалния свят.

Както съобщава блогът LeakSource, американският телекомуникационен оператор е подал заявка за патент, който описва приставка за цифрова телевизия, която не само ще предоставя достъп на потребителите до различни програми, но и ще следи техните действия, докато те се намират в близост до нея. За целта устройството ще бъде оборудвано с набор от датчици, камера, микрофон и дори термометър. С тяхна помощ системата може да определя с какво се занимава зрителят във всеки един момент.

Спектърът от действия, които приставката ще може да разпознава, е много широк - тя ще "знае" дали човек се храни или се занимава със спорт или друга физическа дейност, дали се смее, чете, спи, говори, пее, почиства дома си или дори свири на музикален инструмент. Системата ще анализира получените данни с цел подбиране на подходяща реклама, която ще бъде извеждана на екрана. Verizon успокоява защитниците на човешките права с аргумента, че при активирането на тази функция самият потребител доброволно дава своето съгласие за събирането на информация.


Вход
Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.
Анкета за потребителите
Ще отворят ли врати MtGox ?

Трябва да влезете за да гласувате.
ЧАТ
Трябва да влезате за да пуснете съобщение.

01/01/2013 09:08
честита нова година.Бъдете живи и здрави и много щастливи Smile

28/03/2012 22:18
Протектори за вашия телефон на изключителни цени можете да закупите от тук http://kupi-podar...cP
ath=49_2

14/12/2010 00:57
Скоро ще можете да публикувате обявата си в http://obqvi.publ.
..

04/12/2010 06:54
Новия хостинг е факт!Страницата се зарежда доста по-добре от преди! Работи перфектно като скорост. Pfft

21/11/2010 23:09
Ами пишете повече новини Smile . Май само аз , доктора и админа пускат новини .

20/11/2010 19:58
Много добър сайт, мисля че ако се почне по-сериозно може да се нареди до ВЕСТИ.БГ .. Успехи на уважавания от мен г-н Админ Smile

09/08/2010 11:31
Въведохме нова категория "Новини" за хората които искат да си пуснат БЕЗПЛАТНО обявите за продаване на стоки/услуги

02/08/2010 11:21
Много як сайт. Продължавайте с добрата работа
РЕКЛАМА
Страницата се зареди за 0.04 секунди 3,970,097 уникални посещения