September 24 2018 21:41:31
Меню
· Начало
· Статии
· Файлове
· ЧЗВ
· Форум
· Връзки
· Категории новини
· За контакти
· Фото галерия
· Търсене
На линия
· Гости на линия: 1

· Регистрирани на линия: 0

· Общо регистрирани: 160
· Най новите членове: megasmart
Последни статии
· Нов иновационен прод...
· Георги Дюлгеров от „...
· ARC-Antifrictional r...
· МОТОГАРД-УМ2010
· Ивана - номер едно и...
Изпратете дарение !
Изпратете дарение за сайта .
Въведете сума:
¤

Защо да даря?
РЕКЛАМА
До 10 000 лв. глоба за търговци, неправилно сортирали боклук
Новини от БългарияВъв връзка с изискванията в Закона за управление на отпадъците, Българска асоциация по рециклиране (БАР) напомня, че от 1 януари 2013 година влиза в сила разпоредбата всички търговски обекти в населени места с над 5000 жители да въведат разделно събиране на отпадъците от хартия, картон, стъкло, пластмаси и метали.

Разделно събраните отпадъци трябва след това да бъдат предадени на лица, притежаващи разрешително за дейности с отпадъци.

При неизпълнение на заповедта глобата е от 3000 до 10 000 лева.
Хепатит Б и С в Перник ?!
Новини от БългарияСамо за месец от хепатит в Перник са се разболели 42-ма души, съобщава mirogled.
Най-много са случите на заболели с вирусна жълтеница от тип „А", но има още четирима пациенти с тип „Б" и двама с тип „С".

Припомняме, преди дни, освен болните от хепатит, бяха регистрирани и такива с шарка. Заболелите бяха предимно деца на възраст от 3 г. до 7 г., посещавали организирани колективи.

„Двама от болните с хепатит „Б" са и с цироза. Лошото при вирусния пък е, че не е на различни гнезда. Болните са от няколко места в Перник и в Трън. Това е доста неприятно и създава опасност от зараза", заяви директорът на пернишката болница д-р Вяра Церовска.

По думите й в момента има повишена заболеваемост, но все още не става въпрос за епидемия. Церовска препоръча да се поддържа висока лична хигиена и да се приемат храни, повишаващи имунитета на тялото.

„Хубавата новина е, че получихме дарение от 38 легла от общината. Тя пък ги е получила от две клиники в Швейцария", допълни шефката на болницата. Леглата са втора употреба, но удобни и са в комплект с шкафчета. Те ще бъдат поставени в хирургично отделение, обясни още Церовска.
Задържаха перверзен младеж, примамвал момченца чрез „Фейсбук”
Полиция, вътрешна сигурностПри специализирана операция служители на сектор „Компютърни престъпления" към ГДБОП задържаха 19-годишния В.В. от Правец.

Младежът създал фалшив профил във „Фейсбук", представяйки се за 13-годишно момиче. Впоследствие комуникацията се прехвърляла в „Скайп".
Целта му била да примамва малолетни момчета.

Той използвал наивността на децата и любопитството им, за да ги склони и приобщи към своите перверзни желания.

Превъплъщавайки се в ролята на „готино" момиче, на възрастта на децата, им вменявал доброволно да изпълняват пред включена камера сексуалните му фантазии. От юли до момента са установени четири жертви.

В.В. направил пълни самопризнания. Задържан е с полицейска мярка 24 часа.
Стикери с Bluetooth следят вещите, които често губим
МрежатаСъздадоха Bluetooth стикери, които могат да помогнат на по-разсеяните от вас да намерят лесно вещите, които най-често губят (сещате се - ключове, дистанционно и т.н.). StickNFind стикерите са с големината на монета от 50ст. и се синхронизират с приложение за смартфони. Обсегът на Bluetooth-а е около 100 метра, а батерията им може да издържи около година.

Използването на стикерите е лесно: предметите, на които поставяте проследяващите устройства, се визуализират в приложението на смартфона ви, като получавате информация на какво разстояние от предмета се намирате. Ако изгубите някой от предметите, които сте маркирали, можете да го изберете от апликацията и стикерът върху него ще започне да свети и издава звуци.

Създателите на стикерите смятат, че устройствата могат да бъдат полезни и при откриването на багажа ви на летището.

Очаква се стикерите да излязат на пазара през март 2013-а.
Никулден е!
Забавни и смешни истории На 6 декември почитаме Св. Николай, архиепископ Мирликийски, Чудотворец. Празникът е известен още като Никулден. Честват го всички рибари, моряци, пътешественици и банкери.

Според народните вярвания, когато шестимата братя светци си разделяли света, на Николай се паднали всичките води. Затова в този ден лодките и корабите не плават в открито море.

На Никулден българите приготвят богата празнична трапеза. Основното ястие на този празник е рибата. Смята се, че шаранът е "слугата" на Св. Никола.

Веднъж, когато светецът в открито море е бил уловен от бурята, и поради дупката на дъното в лодката започна да навлиза вода, той е бръкнал във водата с ръката му, извадил от там един шаран и запушил дупката с него. Оттогава шаранът се смята за жертвена риба на трапезата в този ден.

Българите почитат Св. Николай и като пазител на семейството, жилището и добротата. На този ден имен ден имат хората, чиито имена са производни или близки до името Николай - Никола, Нейчо, Николина, Николета, Кольо и др.
Apple поевтиня с 35 млрд. долара
Новини от света

В рамките на една търговска сесия щатската технологична компания Apple отчете най-силната си загуба от четири години.

Компанията се раздели с 35 млрд. долара от пазарната си капитализация, съобщава Ройтерс.

Акциите на дружеството се сринаха с 6% до 538.79 долара след усилени разпродажби. Причини за резкия спад в инвеститорските настроения станаха няколко две проучвания и няколко слуха.

Data Corp е изчислила, че Apple губи по-бързо от очакваното позициите си в сегмента на таблетите. Според данните делът на компанията в пазара ще спадне до 53,8% тази година, след като година по-рано беше 56,3%. Според друга анализаторска фирма IDC подкрепи цифрите. По нейните статистики продуктите от конкурентната операционна система Андроид ще повишат дела си в световен мащаб до 42,7% от 39,8 на сто.

Инвеститорите бързаха да излязат от позицията и заради слуховете, че най-големият китайски мобилен оператор ще прояви интерес към продажба на Nokia lumia вместо новия iPhone.

9 тона гориво иззе ГДБОП
Авто-Мото НовиниДевет тона гориво са иззети при съвместна операция, проведена вчера от служители на ГДБОП в Благоевград и регионалните структури на НАП, Изпълнителната агенция ''Автомобилна администраци'', Държавната Агенция ''Метрология и технически надзор'' и Югозападна Митница.

След проверка на незаконно функционираща бензиностанция в района на Благоевград е установено, че в обекта се продава маркирано гориво в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове и подзаконови нормативни актове.

Незаконната продажба била констатирана при контролна покупка от органите на НАП. Данъчните инспектори съставили актове за нарушения на данъчното законодателство - липса на фискално устройство, свързано с НАП, неиздаване на фискален бон.

Иззети са около 9 000 литра гориво - маркиран и немаркиран дизел, както и автоцистерна, чиито отсеци са пломбирани.
ВМЗ Сопот започва безсрочна стачка
Новини от БългарияРаботниците от ВМЗ Сопот започват от 13 декември безсрочна ефективна стачка.
Това става ясно от писмо на КТ „Подкрепа" и КНСБ до изпълнителния директор на дружеството.

Причина за стачката са неизплатените дължими трудови възнаграждения до 30.11.2012 г., съгласно договореност от 20.11.2012 г.

Не е постигнато и друго условие - осигуряване на ритмично подаване на работа и осигуряване на подходящи условия на труд във връзка с настъпване на предстоящия зимен сезон.

От двата синдиката уточняват, че стачката ще продължи до подписване на стачно споразумение.
Определен е 10-членен стачен комитет.

Унищожават нацията – от бебето до пенсионера
Новини от България

Майки с бебета в колички, облечени с фланелки с надпис „За мен бюджет няма" протестираха пред парламента за пренебрежителното отношение на управляващите към исканията им.

Припомняме, вчера на второ четене бе приет бюджетът на ДОО за 2013 година, в който не бяха отразени исканията на майките.

Положението е трагично. 240 лв не стигат за нищо, изтъкна една от протестиращите.
„Стигали са преди 4 години, когато хлябът е струвал 60 ст., а сега цената е 1,10 лв.", изтъкна тя и добави, че размерът на детските - 35 лв., не е променян от години.
„Майка ми ги е взимала, а аз другата седмица ставам на 25. Преди 25 години детските са били пак 35 лв."

Сред протестиращите беше и Мадлен Кирова - която има две внучета. Тя каза, че семейството на сина й изнемогва и се обърна към депутатите, че с този бюджет продължават 23-годишната политика на съзнателно унищожаване на българската нация - от бебетата до пенсионерите.

„Безработица, ниски доходи и всичко това води до физическото унищожаване на българската народност. Отказ от лечение, отказ от храна за българската народност.
Това правите вие днес отново. Отново гласувате смъртна присъда на българския народ от бебето до пенсионера", заяви тя на депутатите.

Кирчева подчерта, че това е геноцид провеждан 23 години.

На майките бяха издадени пропуски да влязат в парламента със съдействието на депутата от БСП Емилия Масларова. На входа обаче стана ясно, че не могат да пуснат децата.

Майките разказаха, че намеренията им са били потърсят възможности за среща с парламентарната група от ГЕРБ, но казаха, че нямат фиксирана среща.

Най-накрая 10 майки с колички и бебета успяха да влязат в НС. От охраната на НС по-рано обясниха, че не могат да ги пуснат, защото с тях има малолетни лица.
ЕС може да върне визите на балкански страни
Новини от БългарияЕвросъюзът ще може да възстановява временно задължителния визов режим за Сърбия и още 4 балкански страни с оглед борбата срещу злоупотребата с искането на убежище от техни граждани, заявиха снощи дипломатически източници.

Постигнато е споразумение с Европейския парламент за въвеждане на предпазна клауза, която да позволява временно връщане на визите в случай на злоупотреба, стана известно от кипърското председателство на ЕС. Такова решение би могло да влезе в сила още в началото на 2013 г., посочи дипломатически източник. То визира конкретно балкански страни, но може да се разшири и в по-голям мащаб, като се приложи спрямо страни, за чиито граждани не се изискват визи, добави той.
Шест страни от ЕС - Германия, Австрия, Белгия, Франция, Люксембург и Холандия поискаха да им се даде възможност да възстановяват визовия режим за Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Албания и Македония в знак на протест срещу лавинообразното увеличаване на необоснованите молби за даване на убежище от граждани на тези страни. Тази ситуация продължава от 2010 г., когато беше отменено задължението за виза за тези 5 страни.
"Голямото мнозинство на представени молби за убежище са неоснователни и вредни, защото претоварват службите, на които е възложено да разглеждат молбите", признава Европейската комисия. Вчера между държавите и Европарламента беше постигнат компромис, който ще позволи скорошно решение по въпроса. Неговото прилагане обаче ще стане след сложна процедура. Злоупотребата, която е в основата му, трябва да бъде констатирана от Еврокомисията, която въз основа на тази констатация ще предложи суспендиране за 6 месеца на правото на визи за споменатите страни. След това трябва да се получи зелена улица от правителствата чрез гласуване с квалифицирано мнозинство.
"Прилагането на решението не е предстоящо събитие. Предвидени са редица предпазни ограничения, за да бъде постигната съгласувана позиция, преди да се прибегне до клаузата, обясни дипломат. В замяна на това ЕП получи възможност ЕС да може да суспендира правото на виза за страни, които въведат визи за гражданите на някоя от държавите-членки. Такива са случаите със задължителните визи, които САЩ изискват за 4 страни от ЕС - Полша, България, Румъния и Гърция.
Президентът връща в парламента Закона за инвестициите
ПолитикаПрезидентът Росен Плевнелиев ще върне за ново обсъждане текстове от преходните и заключителните разпоредби на Закона на насърчаване на инвестициите, с които са приети промени в Закона за чужденците в Република България и в Закона за българското гражданство.

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Промените в Закона за насърчаване на инвестициите предстои да бъдат разгледани и от Правния съвет към президента, който да направи обстоен преглед на целия закон и да подготви мотивите, които ще бъдат обявени следващата седмица.

Промените са мотивирани с желанието да се насърчат инвестициите в страната, съобщават от президентството.

Според държавния глава промените, внесени между първо и второ четене, не постигат тази цел, а напротив, новите условия, приети в Закона за чужденците, създават допълнителна пречка пред чуждестранните инвеститори. Тези разпоредби въвеждат ненужно завишени изисквания за предоставяне на разрешение за постоянно пребиваване (да са внесли в капитала на българско търговско дружество най-малко 4 милиона лева като съдружници или акционери с поименни акции, притежаващи 50% от капитала на дружеството, в резултат на което да са извършени инвестиции в размер не по-малък от 4 милиона лева и са разкрити най-малко 50 работни места за български граждани), смята президентът.

Анализът на подобни разпоредби в страните членки на ЕС, показва, че те са несравнимо по-облекчени по отношение на изисквания, при които се получава право на пребиваване (дългосрочно или постоянно) – Ирландия и Гърция – 300 хил. евро; Естония – 63 900 евро; Германия – 250 хил. евро и създадени 5 работни места и т. н.

Нещо повече, световната практика показва, че този инструмент се използва за стимулиране на инвестициите в по-бедни райони и такива с по-висока безработица. В България са трите най-бедни региони в ЕС.

Според държавния глава новото изискване е във вътрешно противоречие с някои от останалите текстове на закона.

Като пример може да се посочи фактът, че от една страна, законът предвижда възможност да се даде разрешение за постоянно пребиваване при вложени 1 млн. лева в българска кредитна институция по договор за доверително управление, а за реална инвестиция се изискват 4 милиона лева и 50 работни места.

Президентът Росен Плевнелиев счита, че създаването на допълнителни изисквания и завишаването на критериите пред инвеститорите за получаване на разрешение за постоянно пребиваване не кореспондират с интересите на страната и с обявените от него и правителството приоритети в тази област.

От друга страна, в Закона за гражданството се създава чл.14а, който предвижда възможност за придобиване на гражданство по натурализация при по-облекчен режим след една година постоянно пребиваване и вложени допълнително не по-малко от 1 млн. лева в капитала на българско търговско дружество, което изпълнява приоритетен инвестиционен проект, сертифициран по Закона за насърчаване на инвестициите.

Според президента този подход не отчита същността на гражданството като политическа и правна връзка на лицето с държавата. Тази връзка има траен и устойчив характер и от нея произтичат редица права и задължения, а българското гражданство вече означава и гражданство на ЕС.

Преценката за това дали да се даде гражданство или не, не може да почива на финансови аргументи. Това е различен институт, той не е свързан по своята природа с правото да посетиш или да пребиваваш в една държава и спрямо него е погрешно да се прилага същият модел като при пребиваването.

И сега в чл. 16 от Закона за българското гражданство съществува възможност при особени заслуги към Република България в икономическата сфера лицето да получи гражданство при облекчен режим.

Това дава достатъчно гаранции, че този инструмент може също да послужи за насърчаване и на инвеститори, но дава и възможност за конкретна преценка на ползата за държавата, без да я обвързва с количествени показатели.

По тази причина президентът Росен Плевнелиев счита, че тези промени е добре да се върнат за допълнително обсъждане в Народното събрание.
Вход
Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.
Анкета за потребителите
Ще отворят ли врати MtGox ?

Трябва да влезете за да гласувате.
ЧАТ
Трябва да влезате за да пуснете съобщение.

01/01/2013 09:08
честита нова година.Бъдете живи и здрави и много щастливи Smile

28/03/2012 22:18
Протектори за вашия телефон на изключителни цени можете да закупите от тук http://kupi-podar...cP
ath=49_2

14/12/2010 00:57
Скоро ще можете да публикувате обявата си в http://obqvi.publ.
..

04/12/2010 06:54
Новия хостинг е факт!Страницата се зарежда доста по-добре от преди! Работи перфектно като скорост. Pfft

21/11/2010 23:09
Ами пишете повече новини Smile . Май само аз , доктора и админа пускат новини .

20/11/2010 19:58
Много добър сайт, мисля че ако се почне по-сериозно може да се нареди до ВЕСТИ.БГ .. Успехи на уважавания от мен г-н Админ Smile

09/08/2010 11:31
Въведохме нова категория "Новини" за хората които искат да си пуснат БЕЗПЛАТНО обявите за продаване на стоки/услуги

02/08/2010 11:21
Много як сайт. Продължавайте с добрата работа
РЕКЛАМА
Страницата се зареди за 0.04 секунди 3,895,824 уникални посещения